Németország 2010 novemberében az egy hónapnyi import meghaladta az elmúlt hatvan év teljes időszakában mért behozatalát, számol be a Der Spiegel, ezzel gyakorlatilag véget ért a német ipar válsága, olvasható a lapban.

A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint a behozott áruk értéke 75,1 milliárd euró volt, az export pedig 88 milliárd euró, így a külkereskedelmi mérleg majd 13 milliárd eurót tett ki. Ezzel 2008 októbere óta a legmagasabb export számait produkálta Németország. Január és november között a német export elérte a 878 milliárd eurót, a behozatal az első kilenc hónapban pedig a 737 milliárd eurót.

Németország legfontosabb kereskedelmi partnerei nem meglepő módon továbbra is az EU tagországok. Az export 52,3 milliárd, az import 47,2 milliárd euróra rúgott. Az euróövezet tekintetében ugyanezek a számok 35,3, valamint 33,3 milliárd euró volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethirek.blog.hu/api/trackback/id/tr742567057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása