Amszterdam: Három nagy hollandiai iszlám szervezet is bejelentette, megvédik a kopt templomokat az Al-Kaida-tól. A holland muszlim szervezetek felszólítása válasz az interneten terjedő muszlim szélsőségesek megnyilvánulásaira, melyek a koptok és a keresztények elleni harcra szólítják fel Európa mohamedán lakosságát.

A három szervezet közleményében felszólították az iszlám követőit, hogy ítéljék el a fenyegetéseket, különösen azért, mert az Al-Kaida a támadásokat az iszlám nevében követi el.

A közelgő kopt karácsony előtt egyre nagyobb a feszültség Európa muszlimok és koptok által is lakott nagyvárosaiban, így Amszterdam mellett Németországban, különösen Franfurt am Main-ban és Hannoverben emelték meg a rendőri készültséget.

Németországban és Hollandiában 6-6 ezer kopt él, eddig meglehetős nyugalomban, ám a decemberi, 21 hívő halálával végződő alexandriai robbantás után érezhetően pattanásig feszült a helyzet a milliós német muszlim közösséggel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethirek.blog.hu/api/trackback/id/tr422560336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása