A gazdaság növekszik, a munkanélküliség rég látott mélységekbe esik, egyes szektorokban munkaerőhiány van, és közben a német adóhatóság a saját rekordjait döntögeti. Előreláthatóan 62 milliárd Euróval többet fog begyűjteni a német APEH, mint azt eredetileg tervezték. Németország 2010 november 2.

 

A szövetségi, tartományi és helyi számítások szerint is 2012-ig várhatóan jelentékeny összegű bevétellel, 62,5 milliárd Euróval számolhat a német kormány, mint azt májusban számolták, értesült a Reuters pénzügyi kormányzati körökből. A német gazdaság egyre meglepőbb, és egyre jobb hírekkel szolgál.

 

Az adóhatóság számításai szerint a folyó évben 17 milliárd Euróval nagyobb bevételre számít a személyi jövedelemadóból és a gazdaságból, a következő évre pedig 22,5 milliárd Euróval nagyobb bevételre az exportból. 2012-ben hasonló számokkal, 23 milliárd Euróval nagyobb bevétellel számol Wolfgang Schäuble szövetségi pénzügyminiszter.

 

A bevétel növekedésének fő oka a gazdaság talpraállásában keresendő. Az idei, és a jövő évi jobb növekedési kilátások (3,4 illetve 1,8%) teszik lehetővé a hatalmas adóbevétel-növekedést.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethirek.blog.hu/api/trackback/id/tr972415764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása